събота, 9 май 2009 г.

1, 2, 3... Танцувай! Бъди щастлив!

Преди няколко години едно момиче, за което винаги ще си мисля само с усмивка, ми показа колко всевишен инструмент е танцът. Посредством движенията на тялото често можеш да се изразиш много по-лесно, елегантно, бързо и интересно отколкото чрез думите.

Затова започнах да танцувам салса.

След една година изявяване в школата и в различни клубове, вчера имах възможност да посетя Петия БГ Фанта Салса Фестивал. Беше великолепно.

Фестивалът продължава реално четири дни. Четвъртък се започва с подгряващо парти, петък (вчера) бе церемонията по откриването, а днес и утре ще има уроци, шоупрограми и разбира се състезание. Всяка вечер завършва с парти, а всяко парти завършва с афтърпарти (може би няма по-купонджийска гилдия от тази на салса феновете).

Гости на събитието са световноизвестните Тито и Тамара, Ерман Оливера, Тумбаито, Франки Моралес, Тропикал Джем, Магна Гопал и прочие...

Искам обаче да наблегна повече на самия танц, отколкото на фестивала, който сега е в разгара си.

Танцувайте! Ето няколко причини.



Всеки може да го прави, от най-малките до най-големите. И всеки е еднакво щастлив.



Салсата е невероятно красива и пламенна. Чисто психологически, тя ще ви направи по-уверени в себе си.



Салсата е елегантна. Ако се смятате за непоправимо дърво, повярвайте, това е поправимо!



Помнете, че салсата е не само за дами, а и за мъже. Един добре танцуващ мъж е много по-атрактивен и привлекателен за дамите от един нетанцуващ мъж.



Вярвате или не, но салсата кара хората да извличат от себе си невъзможното. Този човек има увреден слух и не чува нито музиката, нито света около себе си. Но той усеща удоволствието и танцува, и го прави невероятно!



Дамата на преден план е Елена Бали. Тази велика жена е хореографът на групата танцьори с увреден слух. Тя прави невъзможното възможно. Най-шумните аплодисменти за тази красива дама!



Салсата ще ви даде чувство на завършеност, на триумф. Ако нещо ви липсва в живота, тя е тази страст, която запълва всички празноти.



Танцът е игра между двамата души. Танцувате за вашия партньор и той за вас. Всяко ваше движение е символ и колкото повече танцувате, толкова по-свободни се чувствате да изразявате себе си пред хората. Непременната близост в този танц разбива всички стени.



Салсата е полет. Вие сами избирате дестинациите с всеки нов такт на музиката.



Танцът може да бъде колкото страстен и жарък, толкова ефирен и нежен. Изборът е ваш.



Едно е сигурно, салсата ще донесе много финес в живота ви. Ще подчертавате всяко свое действие със стил, с лично ваш специфичен отенък, който ще кара всички да ви се възхищават!



Така както вие е възхищавате на тези танцьори, така и хората ще гледат на вас с почит. С едно движение ще направите думите излишни.



Салсата е нещо лично. Тя ще ви промени, по начин който ще обикнете.



Излез от сянката...



Повярвай в себе си...



1,2,3... ТАНЦУВАЙ!!!


Всичко, което написах, се отнася с пълна сила не само за салса танците и музика, но и за всички останали танци. Танцът по принцип е всевишен. Визуалното винаги е било много по-въздействащо от вербалното.

Снимков материал: Александър Македонски

Няма коментари: