четвъртък, 11 септември 2008 г.

Отделете си два дни за

Много банално ми се стори, когато определих Костенковци за парче от рая. Хората слагат подобен етикет върху какво ли не, даже и върху неща, които са доста, доста далеч от какъвто и да било рай. Логично и силата на определението се е позагубила.

И все пак, как иначе може да бъде наречена подобна красота...



Костенковци е едно малко, китно, сгушено в полите на предбалкана селце. Намира се между Дряново и Габрово, лесно достъпно. Табели колкото искате, настилката на пътя е прекрасна и след като се отклоните от главния път няма място за тревога - кара се с лекота. Гледката на повечето места е панормна, доста внушителна и си струва да поспрете. И без това селото е само на 7 км от главния път, които се взимат на един дъх.



Няма начин да го пропуснете. Един път пристигнали повярвайте - лесно ще си намерите къде да спите. В селото няма много механи, хотели - всъщност има един голям комплекс, който обаче не се състои в няколко сбити къщи, а в редица такива пръснати на различни места.



Хората, разбира се, са мили и отзивчиви. Събота и неделя в селцето кипи живот, тъй като доста хора от съседните градове имат къщички там и логично предпочитат да се наслядат на тоталното спокойствие. И кой не би?



Умишлено не споменавам конкретни имена на вили, механи и прочие. В интернет има достатъчно информация.

Горещо съветвам тези,

които са уморени от дългия работен ден,
които не понасят жегата,
които са изчерпали всички познати места за почивка,
които обичат планината,

посетете това вълшебно местенце!


Няма коментари: